Hjemmelavet rødkål med julesmag

Rødkål er slet ikke så vanskelig eller tidskrævende at lave selv, og det smager meget bedre end industrirødkål.

Rødkål

Det er lidt sent med juleopskrifter, men her er den alligevel, for man kan jo godt spise rødkål, selvom det ikke er jul:

  • ¼ rødkål
  • 2 spsk. andefedt (eller smør)
  • 3 spsk. koncentreret hyldebærsaft
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • Evt. 3 spsk. portvin eller lignende
  • 1 æble i små tern
  • 1 hel stjerneanis, 1 stang kanel, 2-3 kryddernelliker og evt. 4-5 kardemommekapsler
  • Salt, peber

Rødkålen snittes og svitses i andefedtet, resten af ingredienserne tilsættes, låg på, og kålen simrer i 30-40 minutter. Jeg kan godt lide, at der stadig er lidt bid i kålen, og krydderierne giver et ekstra pift.

Vil du have kålen blødere, lader du den selvfølgelig bare simre længere. Tilsæt sukker eller honning, hvis du vil have den sødere – smag dig frem.

/Helle

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

2 tanker om "Hjemmelavet rødkål med julesmag"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *