Rejecocktail med avocado og karrydressing

Rejecocktail

Kan du huske 80’erne, hvor den halve avocado med rejer og Thousand Island dressing var sikker forret ved de fleste fester? Jeg har ændret en smule på anretningen og tilføjet min specialitet, karrydressing, der går rigtig godt sammen med rejer.

Brug et klart serveringsglas, så man kan se, hvordan ingredienserne ligger i rød-grønne lag:
I bunden lægges strimlet salat af den type, som du bedst kan lide. Dernæst et lag af gode, velmodnede tomater i tern, fx cherry- eller blommetomater. Så kommer avocadoen – også i tern og dryppet med citronsaft. Til sidst et lag gode, store rejer.

Til dressingen bruges pr. person:

  • Ca. 2 spsk. creme fraiche
  • ½ tsk. revet løg
  • Citronsaft, salt, peber og karry

Rør dressingen sammen og hæld en smule af den over rejecocktailen. Pynt med tomatbåde, citronskive og lidt kryddergrønt, fx dild eller karse.

Server resten af dressingen ved siden af sammen med et godt stykke brød.

/Helle