Langtidsstegt nakkefilet i kraftig grøntsagssauce

Nakkefilet af gris er formidabelt til langtidsstegning. Det bliver meget mørt og aldrig tørt, og på denne måde får man en forrygende god sauce.

Langtidsstegt nakkefilet

Et passende stykke nakkefilet, fx 600-800 g til 4 personer, brunes godt af i en stegegryde, der kan tåle at komme i ovnen. Tag kødet op af gryden og svits nu grøntsagerne skåret i tern:

  • 1-2 løg
  • Hvidløg, så meget som du har lyst til
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 2-3 gulerødder
  • 1 squash
  • 5-6 gode, modne blommetomater uden skind

Tilsæt så 2-3 dl hvidvin, lad det koge godt ind, og dernæst 3-4 dl purerede tomater og krydr med salt, peber og et par kviste frisk rosmarin.

Læg kødet tilbage i gryden og sæt den i ovnen med låg på i 3-3½ time ved 120°. Vend kødet et par gange undervejs.

Langtidsstegt nakkefilet med grøntsagssauce

Kødet skæres i mindre stykker (det vil være for mørt til, at du kan få pæne skiver ud af det!) og serveres sammen grøntsagssaucen samt kartofler eller pasta og et godt stykke brød.

/Helle

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

2 tanker om "Langtidsstegt nakkefilet i kraftig grøntsagssauce"

  1. Jørgen

    Herlig opskrift. Tak for det. Eneste usikkerhed var, at det efterfølgende gik op for mig, at man kan købe små og større blommetomater. Her blev brugt små.

    Svar
    1. Eric

      Glæder mig, at det smagte 🙂
      Om det er små eller store kommer sig ikke så nøje – der står jo også 3-4 dl purerede tomater. Det er sådan lidt på slump.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *