Fyldte portobello-svampe | Opskrift

Portobello er en stor, brun champignon. I denne opskrift med fyld af bacon, løg, peberfrugt, tomat og flødeost. Tilbehør eller forret.

Fyldte portobellosvampe

Vask svampene og skær hele stokken af så der bliver mere plads til fyldet. Fjern evt. også nogle af lamellerne. Med fyldet er der frit slag for fantasien – jeg brugte denne gang:

  • 4 tykke skiver tørsaltet bacon
  • 1 løg
  • 1 lille peberfrugt
  • 2 tomater

Skær alt i fine tern og steg det på en pande. Tilsæt ca. 1 dl piskefløde og 1-2 trekanter flødeost (fx ”Den leende ko”). Krydr med salt og peber og krydderurter efter smag og behag. Her er brugt frisk basilikum.

Fyldt portobello

Dette rækker til 5-7 svampe alt efter størrelse. Stil de fyldte svampe i et ildfast fad og hæld en smule vand i bunden. Bag dem i ovnen ved 180-200 gr. i ca. ½ time.

/Helle

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

2 tanker om "Fyldte portobello-svampe | Opskrift"

    1. Eric

      Velbekom’ – både nu og senere 😉 De fleste opskrifter giver ikke svampene så lang tid i ovnen, men det fik fyldet lov at bestemme.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *