Kylling i sauce med svampe og estragon

En sauce med svampe, estragon og Dijon-sennep går godt til fjerkræ eller lyst kød. Aromatisk og delikat.

Svampe estragonsauce

Denne ret (sauce) fandt jeg på for mange år siden som en sammenkogt ret med kalkun.

Siden har jeg også lavet den med knap så meget sauce, hvorefter det hele kom i et tærtefad med dej og ca. 20 minutter i ovnen.

Som sammenkogt ret har vi også prøvet den med skinkekød, men denne gang blev det altså som en sauce til kyllingelår-fileter. Skulle du have lyst til at lave en sammenkogt ret ud af det, er det bare at svitse kødet og lade det simre med i saucen.

Ingredienser til saucen:

  • ½ bakke champignon
  • Lidt tørrede Karl Johan-svampe (kan undværes, men giver et pift)
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2-3 tsk. Dijon-sennep
  • 1 fintsnittet porre
  • 1-2 dl ekstrafine ærter
  • 4-5 dl kyllingesuppe eller vand/bouillon
  • Smør + olie
  • Fløde, salt, peber og tørret estragon samt evt. persille eller kørvel

Tilberedning

Udblød de tørrede svampe i en smule varmt vand (gem vandet til saucen).

Champignons renses, skæres i skiver og svitses i en blanding af smør og olie.

Løg i tern og de knuste hvidløg tilsættes og steger med.

Snit evt. de udblødte svampe og lad dem få lidt varme.

Tilsæt Dijon-sennep og lad det svitse lidt. Hæld vandet fra svampene og kyllingesuppen ved.

Krydr med salt, peber og tørret estragon samt (evt.) persille/kørvel.

Retten simrer 15-20 minutter, så tilsættes porre og fløde.

Lad det småkoge yderligere ca. 5 minutter, hæld ærterne i og jævn retten med majsstivelse (Maizena).

Kyllingefileterne steges samtidig på en pande i den tid, de nu skal ha’, og det hele serveres med løse basmati-ris og et godt stykke brød.

/Helle