Portobello er en stor, brun champignon. I denne opskrift med fyld af bacon, løg, peberfrugt, tomat og flødeost. Tilbehør eller forret.
Vask svampene og skær hele stokken af så der bliver mere plads til fyldet. Fjern evt. også nogle af lamellerne. Med fyldet er der frit slag for fantasien – jeg brugte denne gang:
- 4 tykke skiver tørsaltet bacon
- 1 løg
- 1 lille peberfrugt
- 2 tomater
Skær alt i fine tern og steg det på en pande. Tilsæt ca. 1 dl piskefløde og 1-2 trekanter flødeost (fx ”Den leende ko”). Krydr med salt og peber og krydderurter efter smag og behag. Her er brugt frisk basilikum.
Dette rækker til 5-7 svampe alt efter størrelse. Stil de fyldte svampe i et ildfast fad og hæld en smule vand i bunden. Bag dem i ovnen ved 180-200 gr. i ca. ½ time.
/Helle
Tak for en god ide til forret.
Velbekom’ – både nu og senere 😉 De fleste opskrifter giver ikke svampene så lang tid i ovnen, men det fik fyldet lov at bestemme.