Dette er en anderledes måde at spise medisterpølse på: Medister serveret i paprikasauce, frisk syrnet med creme fraiche.
Ingredienser:
- 500 g god medisterpølse
- 2 hakkede løg
- 2-3 fed hvidløg
- 1-2 rød peberfrugt i tern
- 2 dl fine grønne ærter
- paprika, tomatpure, creme fraiche
- evt. en tsk. spidskommen
- evt. champignons
Tilberedning
Pølsen brunes i en stegegryde og steger ca. 15 minutter.
Tag den op på et skærebræt og lad den hvile, mens løg, peberfrugt og de pressede hvidløg svitses i gryden.
Tilsæt 3-4 spsk. paprika (edelsüss) og rør rundt, det må ikke branke.
Hæld 2-3 dl vand ved, og smag til med salt, peber, 2-3 tsk. tomatpure og 3-4 spsk. creme fraiche.
Pølsen skæres i mundrette bidder og lægges ned i saucen, og retten simrer færdig 10-15 minutter.
Ærterne tilsættes de sidste par minutter.
Serveres med løse ris og brød.
/Helle