Fegato alla veneziana, venetiansk lever, er en hurtig, nem og lækker ret. Normalt bruges kalvelever, men gedelever er også glimrende.

Her er der brugt gedelever
Ingredienser:
- Lever
- Rigelig løg i fine skiver
- Bredbladet persille
- Hvidvin
- Smør, olivenolie
- Salt, peber
Tilberedning
Skær løg(ene) i fine skiver og steg dem for svag varme i en blanding af smør og olivenolie, til de er klare og bløde.
Mens løgene simrer, skæres leveren i mundrette bidder. Originale opskrifter på venetiansk lever snitter leveren meget fint, men så skal den bare snuse til panden, og der er større risiko for at leveren får for meget og bliver tør og kedelig.
Tag løgene af panden, når de er klare og bløde, og læg dem på en varm tallerken. Skru op for varmen – leveren skal svitses hurtigt og skal bare brunes på alle sider i en fart.
Tilsæt løgene, hakket persille, et skvat hvidvin, salt og peber og lad det stege et øjeblik, til alkoholen er fordampet.
Det vigtigste ved denne ret er at være hurtig, så leveren ikke får for meget!
Server med polenta eller kartofler og en salat.
/Eric