Grillet flæskesteg

Grillet flæskesteg er nemt: først en halv time på den ene side og så en halv time på den anden. Sådan cirka.

Jeg elsker lune sommeraftener, og sommerens kvalitet kan måles på, hvor ofte havegrillen er i brug. I år har vi brugt den rigtig flittigt, og i går stod den på grillet svinekam.

Grillet svinekam

For et par uger siden prøvede jeg at grille en ribbenssteg. Resultatet var over al forventning, så da vi nu stod med en kamsteg af tilbudstypen (sådan lidt discountflad), skulle det også prøves.

Stegen røg på med sværsiden nedad. Forinden havde jeg gnedet sværen med salt. Naboen havde fået gæster, og de diskuterede, om mørbrad skulle have direkte eller indirekte varme på den nye Weber. Det lød som gruppearbejde uden projektleder.

Vores 20 år gamle havegrill er ikke så avanceret; det er bare direkte og kontant varme, som kan reguleres ved at sænke eller hæve grillristen. Dejligt ukompliceret. Det mest avancerede er, at vi lægger et kuplet wok-låg over stegen, så man holder lidt på den smagsgivende røg.

Den fik ca. 30 minutter på sværsiden og 25 på den anden. 20 på den anden havde været nok, men den var fint saftig, og sværen var knasende sprød.

Tilbehøret var ovnbagte og krydrede halve kartofler, grønne asparges, tomatsalat, brød og en siciliansk rødvin.

Anretning

Vi rykkede ind under halvtaget, før regnbygen kom. I nabohaven løb de rundt med kulørte paraplyer. Jeg håber, deres mørbrad blev stegt og ikke indirekte dampet.

Denne opskrift har tidligere været bragt på min blog, Dette og hint den 18.07.2010.

/Eric

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.