COOP’s ubrugelige hvidløgspresser

Vores nye hvidløgspresser fra Brugsen er simpelthen ubrugelig. Jeg tvivler på, at den ville kunne presse en cremefrø.

Hvidløgspresser

Den forrige hvidløgspresser fra Brugsen fungerede fint og var nem at rengøre, men den døde af metaltræthed i en alt for ung alder. Det ene håndtag knækkede bare. Hvil i fred.

Den næste var også fra Brugsen, men var en anden type (se billedet). Da jeg fik den ud af emballagen, faldt den sorte del af det ene håndtag, så vi fik den byttet til en af samme type, men hvor håndtaget sad fast.

I dag skulle jeg så presse nogle fed for første gang siden anskaffelsen, og det var et frisk, sprødt og saftigt hvidløg – enhver hvidløgspressers drøm.

Jeg opgav efter det første fed – min vurdering er, at kun ca. 10 % kom ud gennem hullerne. Jeg hakkede dem i stedet og gjorde så hvidløgspresseren ren til ære for fotografen.

Jeg var tæt på at smide presseren væk, men Helle vil tage den med i Brugsen – de skal have at vide, at de sælger noget bras, og det har hun selvfølgelig ret i.

Nul kokkehuer af mange mulige til COOP’s hvidløgspresser på billedet. Den er ikke bare dårlig, den er ubrugelig.

/Eric

8 thoughts on “COOP’s ubrugelige hvidløgspresser

 1. Henny Stewart

  Har aldrig ejet sådan et dyr. Når jeg en sjælden gang skal spise noget så ildelugtende som hvidløg, smadrer jeg bare feddet med den flade side af køkkenkniven, hvorefter det er meget let at hive skindet af dem, dernæst skærer jeg hvidløgene i bittesmå stykker. Ja, jeg hakker dem vel nærmest, som jeg ser, du også endte med at gøre. Køkkenapperater kan man med fordel anbringe i kælderen eller i garagen, som regel.

  Svar
  1. Eric

   Den sofistikerede teknik benytter jeg mig skam også af, men til fx marinader foretrækker jeg “pulp” i stedet for hakkelse, og det er en (ordentlig) hvidløgspresser i stand til at producere.

   Svar
 2. Ellen

  Det er meget, meget få hvidløgspressere, der er gode. Jeg har kun fundet en enkelt indtil videre, som både presser 90 % af materialet igennem hullerne OG som er forholdsvis nem at rengøre bagefter. Jeg presser også altid hvidløgene til marinader og dressinger.

  Svar
  1. Eric

   Du har ret. Den bedste, vi har haft, købte jeg i Magasin for mange år siden. Den pressede fremragende i mange år, men døde så af metaltræthed efter en meget længere karriere end efterfølgeren, som blev købt i Brugsen, fordi Magasin i Aalborg nu er lukket.

   Og netop: Til marinader, dressinger og den slags skal det ikke kun hakkes – det skal smadres til molekylærmasse. 😉

   Svar
 3. Steen Skrubbeltrang

  Kan på det kraftigste anbefale IKEA’ s hvidløgspresser. Den er billig, presser godt, og er nem at gøre ren, da den kan skilles af.
  Nu ved jeg godt, at det nok ikke er en butik, du lige frekventerer i det daglige, men når du nu får en elcykel så……….

  Svar
  1. Eric

   Hehe, det kan være, at cyklen og jeg skal aflægge Ikea en visit – det er jo vigtigt, at udstyret er i orden.

   Når din første kommentar skulle godkendes, er det en simpel foranstaltning mod spam.

   Svar
 4. Jørgen

  Det er naturligvis uheldigt når man køber produkter, der er uegnede til det, der er deres formål. Sådan forklarede jeg engang Netto, at en brødrister var indrettet. Man ville tænke over om det kunne være anderledes, men faktisk har jeg ikke bemærket om Netto nu af og til sælger brødristere, der er egnede til deres formål.

  Svar
  1. Eric

   Man tjener sig nok bedst ved at købe udstyr hos specialisterne – og måske undtagelsesvis hos Ikea, som Steen forslår ovenover.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.