Karrykål stod ofte på menuen i vores studietid, og det var der tre gode grunde til: Retten er nem, velsmagende og billig.
Der er mange opskrifter på karrykål, men her er den, vi brugte i studietiden og stadig bruger. Det ikke længere så vigtigt, at retten er billig, men den er stadig nem og velsmagende.
Ingredienser:
- 500 g hakket oksekød (eller mindre hvis man er fattig studerende)
- 1 hakket løg
- Ca. 1/3 hvidkål snittet (4-500 gr.)
- 3-4 gulerødder i skiver
- 1 rød peberfrugt i tern
- 2 kopper ekstrafine grønne ærter
- 100-150 g pasta, fx skruer
- Karry, salt og peber. Evt. også garam masala
Tilberedning
Man får det bedste resultat, hvis man bruger en stegegryde med tætsluttende låg.
Kødet brunes i olie og tages op. Brun det i mindre portioner, så det ikke ”sveder” for meget.
Kom løget i og lad det simre, til det er klart.
Tilsæt og svits 3-4 tsk. god karry (og nej, karry skal ikke branke).
Tilsæt kød, kål, gulerødder og peberfrugt og hæld 3-4 dl vand ved. Tilsæt salt, når vandet koger.
Lad det simre ca. 45 minutter under låg, og vend det en gang imellem. Smag til med salt, peber og evt. 1-2 tsk. garam masala.
Kog pastaen al dente og hæld den i gryden sammen med ærterne. Varm godt igennem og servér med en god skive brød til.
/Helle & Eric