Langtidsstegt nakkefilet i kraftig grøntsagssauce

Nakkefilet af gris er formidabelt til langtidsstegning. Det bliver meget mørt og aldrig tørt, og på denne måde får man en forrygende god sauce.

Langtidsstegt nakkefilet

Et passende stykke nakkefilet, fx 600-800 g til 4 personer, brunes godt af i en stegegryde, der kan tåle at komme i ovnen. Tag kødet op af gryden og svits nu grøntsagerne skåret i tern:

  • 1-2 løg
  • Hvidløg, så meget som du har lyst til
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 2-3 gulerødder
  • 1 squash
  • 5-6 gode, modne blommetomater uden skind

Tilsæt så 2-3 dl hvidvin, lad det koge godt ind, og dernæst 3-4 dl purerede tomater og krydr med salt, peber og et par kviste frisk rosmarin.

Læg kødet tilbage i gryden og sæt den i ovnen med låg på i 3-3½ time ved 120°. Vend kødet et par gange undervejs.

Langtidsstegt nakkefilet med grøntsagssauce

Kødet skæres i mindre stykker (det vil være for mørt til, at du kan få pæne skiver ud af det!) og serveres sammen grøntsagssaucen samt kartofler eller pasta og et godt stykke brød.

/Helle