Sugo d’anatra e verdure – kødsauce med and og grøntsager

Fra Lucca i Toscana

Fra Lucca i Toscana

Pasta med kødsovs af hakket and og grøntsager. Opskrift inspireret af et måltid i Arezzo, Toscana.

Jeg har flere gange med held lavet en kødsauce på and. Retten er inspireret af en pragtfuld madoplevelse, vi havde på en familiedrevet restaurant i Arezzo, Toscana – ”Buca di San Francesco”.

Vi var på en toscansk temarejse, og rejseselskabet havde i fuldstændig misforstået nervøsitet for kundernes økonomi valgt at skære kraftigt i madbudgettet på de hoteller, som vi boede på.

Så fornøjelsen var ekstra stor, da vi den sidste dag spiste frokost på denne fremragende restaurant.

Retten blev egentlig præsenteret som ”Sugo anatra e coniglio” – sauce med and og kanin, men det er uhyre sjældent, at man finder kanin i danske supermarkeder. Derimod er frosne andelår meget almindelige og ganske glimrende (optøet, forstås!) til denne ret.

Ingredienser:

  • 2 andelår
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • ¼ selleri
  • 1 glas rødvin
  • Salt, peber, krydderurter, tomatpuré

Tilberedning

Kød og skind skæres af lårene. Smelt fedtet af skindet og brun ben, skind og afpuds i lidt af fedtstoffet. Hæld lidt vand ved, og lad det simre, mens andekødet skæres i meget små tern og hakkes med en skarp kniv.

Løg, hvidløg, gulerødder, selleri og evt. 1-2 tomater skæres ligeledes i meget små tern, ikke større og gerne mindre end svovlet på en tændstik. Der skal være mindst lige så stor en mængde grøntsager, som der er kød.

Grøntsager og kød brunes i resten af andefedtet lidt ad gangen i en gryde, og det hele står derefter og simrer 1-1½ time med fonden fra benene samt et godt skvat rødvin.

Krydres med salt og peber samt din(e) fortrukne krydderurt(er). Jeg synes selv, at rosmarin er rigtig godt til denne ret.

Smag til sidst retten til med lidt tomatpuré og servér med al dente-kogt pasta og friskrevet parmesanost.

Retten er lidt besværlig at lave, fordi man selv skal skære/hakke kødet. Men det må gerne være sådan lidt groft og ”rustikt” i strukturen. Måske kan det også køres igennem en foodprocessor, men så svarer jeg ikke for resultatet.

Opskriften har tidligere været bragt på bloggen Dette og hint.

/Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.