Grillet kalvecuvette

Hvor har det været en vidunderlig sommer! Vi har været mere ude end inde, og grillen har kørt på overtid. Kul på!

Grillet kalvecuvette

Siden starten af juli har terrassen været det foretrukne opholdssted, og fjernsynet har måttet underholde sig selv. Jeg er ydmyg og dybt taknemmelig, skønt der ikke er nogen at takke.

Denne sommers grill-hit har været kalvecuvette. De har dem til en 70-80 kroner i et lokalt supermarked. Der står, at kræet er vokset op i Tyskland og slagtet i Holland – eller også er det omvendt. Jeg skal ikke snakke med dyret, så det kan være lige meget. Kødet er lyst, saftigt og megamørt, og det er et sprog, jeg forstår.

Jeg laver en marinade af en god olivenolie, noget citronsaft, peber, 1-2 fed hvidløg og friske krydderurter, og så bliver stegen marineret i en plasticpose nogle timer.

Når tiden er inde, ryger cuvetten på grillen ved direkte og hidsig varme og får 20 minutter på hver side. Jeg vender den hvert femte minut (det må vel kaldes intervalstegning?), og låget fra wokken ligger ovenpå til at holde lidt på røg og varme.

Mens det står på, bør man nyde en aperitif. Den skærper appetitten og modvirker dehydrering, som er en latent fare ved varmt arbejde à la stegevending.

Spritz

Sådan kunne aperitiffen se ud (her en spritz i Venedig)

Når stegetermometeret viser 62°, bliver cuvetten stedt til hvile i 15 – 20 minutter, mens vi griller nogle grøntsager (rød peber, squash, aubergine, løg eller hvad hjertet begærer). Andet tilbehør kan f.eks. være brød, salat og ovnstegte kartofler, som er skåret i halve og smagsberiget med olivenolie og krydderurter.

Tidligere bragt på min blog, Dette og hint, den 08.08.2010.

/Eric

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.