Til denne ret kan man fint drikke vand og skylle efter med hvid Bourgogne. Server fx med basmatiris og broccoli eller grønne ærter.
Kyllingebryst er nemt at lave, og der er utallige variationer. Denne er pandestegt og serveres med rosmarinsauce og tilbehør efter lyst og smag.
Ingredienser:
- Kyllingebryst
- Olivenolie + smør og/eller afsmeltet kyllingefedt til stegning
- Kyllingesuppe eller vand + bouillon
- Piskefløde
- Rosmarin
- 1 tsk Dijonsennep
- 1 fed hvidløg
- Evt. 1 skvat tør hvidvin eller lidt citronsaft
- Majsstivelse (Maizena)
Tilberedning
Jeg køber gerne en kylling og skærer brystfileter og lår af. Lårene går til en anden ret eller ryger i fryseren. På skrog, vinger og grøntsager koger jeg en suppe, som jeg bl.a. bruger til saucen.
Man kan selvfølgelig også købe og bruge udskåret kyllingebryst. Så må man bruge vand og evt. bouillon til saucen i stedet for suppe, men det går også (som man siger, når det ikke kan være anderledes).
Steg brystet/brysterne på en pande i en blanding af olivenolie og smør og/eller afsmeltet kyllingefedt. Bryst skal have 15 – 25 minutter efter størrelse og tykkelse. Start med skindsiden (hvis der da er skind på) for at smelte fedt af.
Sæt brystet i ovnen for svag varme, mens du laver saucen:
Kom suppe eller vand i panden sammen med rosmarin, Dijonsennep og et presset fed hvidløg. Kog panden af og tilsæt evt. et skvat hvidvin eller lidt citronsaft for at balancere med lidt syre.
Tilsæt piskefløde efter smag og livrem. Kog igennem og smag til.
Jævn saucen med majsstivelse rørt op i koldt vand.
Skær kyllingebrystet i skiver og hæld saucen over.
Server med fx basmatiris, broccoli og/eller grønne ærter. Der er selvfølgelig frit slag for fantasien.
P.S. Det behøver ikke være Bourgogne, hvis man vil variere lidt.
Tidligere bragt på min blog, Dette og hint.
Relateret:
/Eric