Hvad gør man, når den optøede nakkefilet viser sig at være oksetykkam? Det er jo for sent at give fruen læsebriller på!
Forleden havde fruen taget en klump nakkefilet (af gris) op af fryseren, og planen var en gryderet med svampe. Da jeg luntede i køkkenet og pakkede nakkefileten ud, forvandlede den sig til oksetykkam.
Jeg meddelte, at vi kom til at spise sent. Tykkam kræver nu engang mere tid end nakkefilet.
Som et velment råd foreslog jeg også brug af læsebriller i fryseren, men fruen bedyrede, at forvekslingen havde helt andre årsager.
Tykkam tilberedt som nakkefilet i svampesauce
Nogle tørrede italienske porcinisvampe (Karl Johan) kom i blød, og jeg skar kødet (ca. 700 gram) i mundrette bidder.
Mens kødet brunede i portioner, hakkede jeg et løg og rengjorde den store bakke champignons, som var rodskårne af nogle (formentlig) lavtlønnede polakker.
Da kødet var færdigbrunet, fik svampe og løg lov at smage lidt varme (svampene ikke så meget).
Herefter tilsatte jeg i tilfældig rækkefølge:
- Iblødsætningsvandet (de tørrede svampes)
- Et skvat fløde
- 2 små kviste rosmarin
- 1 tsk. Dijonsennep
- Et skvat hvidvin for syrebalancen
- Salt + peber
og lagde så låg på.
Efter en halv time havde champignonerne afgivet væde, og det var ikke nødvendigt at supplere.
Efter 2½ times simren og en forret var kødet mørt, og retten kunne efter jævning og tilsmagning serveres med jasminris og en til lejligheden nedkølet hvidvin.
Oksetykkam tilberedt som nakkefilet i svampesauce er faktisk rigtig godt. Så godt, at jeg trækker det med læsebrillerne tilbage. Det kan der kun komme flere nye og spændende retter ud af.
Tidligere bragt på min blog, Dette og hint den 24.05.2010.
Relaterede opskrifter:
/Eric