Siciliansk appelsinsalat

Siciliansk appelsinsalat er en fantastisk ledsager til grillet fisk eller kød. Den er både frisk og pikant, og så er den nem at lave!

Siciliansk appelsinsalat

På vores foretrukne restaurant i Siracusa, Osteria da Mariano, smagte vi siciliansk appelsinsalat for første gang, og den smagte så godt og var så god en ledsager til såvel fisk som kød, at den afgjort skulle kopieres, når vi kom hjem.

Marianos appelsinsalat er rustik. Hovedingrediensen er appelsin i tern (uden skal naturligvis) og så lidt hakket rå løg. Det svømmer i en dressing af god olivenolie tilsat en lille smule finthakket rød chili og bredbladet persille.

Den runde olivenolie og appelsinsaften giver i sig selv en herlig dressing, og appelsinens sødme balanceres af de rå løg. Chilien giver en pikant antydning af noget hot – prikken over appelsinens i.

Persillen er nok mest for farvens skyld. Lidt klippet grønt fra en fennikels top ville sikkert også være godt med den sarte anissmag.

Selvfølgelig kan man skære appelsin og løg, som man vil, og man kan for den sags skyld bruge blodappelsin og rødløg i skiver – det er ikke så væsentligt.

Der må godt være et nip salt i dressingen, og vi lader chilien trække i olien en times tid.

Man kan sikkert også lave dressingen på et øjeblik og så bare bruge lidt mere chili – der skal ikke så meget til, men det afhænger selvfølgelig af chiliens styrke og ens smag for det hotte.

Chili er i øvrigt basisk, så skulle du en dag føle, at chili har sat din mund i brand, er syre den bedste modgift – fx appelsin eller citron.

Denne opskrift har tidligere været på min blog, Dette og hint.

/Eric

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.