Der er ingen ben i at lave ovnstegte, gyldne kartoffelbåde, og hælder du et glas hvidvin i bunden af fadet, giver det god smag og mørhed.
Skræl kartoflerne, skær dem i både og læg dem i et ovnfast fad.
Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt, peber og evt. timian eller oregano.
Og et ekstra lille tip: Hæld et glas hvidvin i bunden af fadet, det er med til at gøre kartoflerne møre og giver dem en rigtig god smag.
Kom dem i ovnen ved 180-200° og giv dem en time til 1½ alt efter bådenes størrelse. Rod lidt i dem en gang imellem, så de bliver gyldne på alle sider og ikke brænder fast. Supplér evt. med lidt væde/hvidvin.
Giv dem evt. lidt grill til sidst, hvis du synes, de skal have mere farve.
/Helle
Det er en glimrende ide med tilføjelse af en sjat hvidvin. Takker for inspiration.
Velbekom i dobbelt forstand 🙂