Pasta med squash, tomat og rejer

Opskrift på enkel pastaret med grøntsager og rejer inspireret af et måltid i Rom.

I 2001 fandt vi en lille restaurant i en gyde nær Trevi-fontænen, der serverede en meget enkel og lækker pastaret, som jeg har forsøgt at gøre efter herhjemme.

Ingredienser:

  • 1 løg, 1 fed hvidløg
  • ½-1 squash
  • Tomater, gode og solmodne
  • Et par håndfulde rejer alt efter smag, sult og pengepung
  • En håndfuld hakket, bredbladet persille (er mildere og bedre til denne ret end kruspersille)
  • Et skvat hvidvin
  • En god klat smør
  • Salt og peber
  • Pasta, fx linguini

Tilberedning

Sæt pastaen over at koge, hæld det bagefter op i et forvarmet fad.

Imens hakkes løg og hvidløg og snurrer let i smørret.

Squash og tomat skæres i tern og tilsættes sammen med hvidvinen, simrer 3-4 minutter.

Tilsæt rejer og persille og varm det igennem (må ikke koge, så bliver rejerne seje), krydr med salt og peber, og hæld det over pastaen.

Spis med frisk brød eller hvidløgsflûtes.

15-20 minutters arbejde alt i alt! Så bliver det ikke nemmere – og heller ikke meget bedre!

/Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.