Grillet svinemørbrad med fennikelfrø

Fennikelfrø har en delikat smag af anis og lakrids og står mægtig godt til svinekød. I denne opskrift bruger jeg også lidt spidskommen for at få et par varme overtoner.

Grillet mørbrad med fennikelfrø

Marinade

1 del citronsaft og 4 dele (oliven)olie. Tilsammen 3/4 deciliter eller deromkring.

Giv 2 tsk. fennikelfrø og knap 1 tsk. spidskommen lidt bank i en morter og kom dem i marinaden. De behøver ikke trække i marinaden – det meste af smagen kommer alligevel fra de frø, som hænger fast på kødet.

Del mørbraden i to, kom den i en plasticpose sammen med marinaden og lad den trække en times tid, før den kommer på grillen. Det passer utrolig fint med den tid, det tager at få gang i en trækulsgrill.

Tilberedning

Grill mørbraden ved direkte varme i 20-25 minutter – gerne med låg på. Vend den ofte.

Jeg bruger stegetermometer og griller til en kernetemperatur på 62-64°. Den tynde ende skal have mindst. En halv mørbrad er rigeligt til os to, så jeg tager det ene stykke af efter et kvarters tid – så kan det varmes igen uden at blive tørt.

Hvis du laver mørbraden i en ovn, er det en god idé at riste fennikelfrø og spidskommen af på en tør pande for at fremhæve smagen. Ved grillstegning er det unødvendigt.

Hertil kan man servere, hvad man har lyst til, men jeg anbefaler rødvin. Nye kartofler og en salat er heller ikke ringe.

Vil man gøre noget særligt ved salaten, kan man fx høvle flager af sin 30 måneder gamle parmesanost, men en yngre ost går også an, hvis man ikke er madsnob.

Tidligere bragt på min blog, Dette og hint, den 20.08.2012.

/Eric

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.