Rødkål er slet ikke så vanskelig eller tidskrævende at lave selv, og det smager meget bedre end industrirødkål.
Det er lidt sent med juleopskrifter, men her er den alligevel, for man kan jo godt spise rødkål, selvom det ikke er jul:
- ¼ rødkål
- 2 spsk. andefedt (eller smør)
- 3 spsk. koncentreret hyldebærsaft
- 3 spsk. hvidvinseddike
- Evt. 3 spsk. portvin eller lignende
- 1 æble i små tern
- 1 hel stjerneanis, 1 stang kanel, 2-3 kryddernelliker og evt. 4-5 kardemommekapsler
- Salt, peber
Rødkålen snittes og svitses i andefedtet, resten af ingredienserne tilsættes, låg på, og kålen simrer i 30-40 minutter. Jeg kan godt lide, at der stadig er lidt bid i kålen, og krydderierne giver et ekstra pift.
Vil du have kålen blødere, lader du den selvfølgelig bare simre længere. Tilsæt sukker eller honning, hvis du vil have den sødere – smag dig frem.
/Helle
Godt nytår
Det lyder rigtig lækkert. Jeg får helt lyst til at prøve.
Jeps, godt nyt madår 🙂 Det er bare at prøve, Hanne!