Helles vildt-farsbrød

Vildt-farsbrød med hjorte- eller oksekød samt svinekød, bacon, tranebær, enebær m.m.

Farsbrød

Jeg har indtil videre brugt 2/3 hjortekød og 1/3 svinekød, men hakket hjortekød er lidt svært at finde (jeg har købt det i Rema 1000, hvor det en gang imellem er på tilbud) – jeg ville dog ikke være nervøs for at bruge 3/3 hakket oksekød.

Ingredienser:

  • 5-600 g hakket kød
  • 1 hakket løg
  • lidt (50-100 g) finthakket bacon (helst fra et stort stykke økologisk, tørsaltet)
  • lidt finthakkede tørrede tranebær
  • små tern af gorgonzola eller anden blåskimmelost
  • ca. 2 spsk. rasp
  • lidt fløde
  • 1 æg
  • salt, peber og 4-5 knuste enebær

Tilberedning

Løg, bacon og tranebær steges let i en anelse olie på panden, afkøles let og blandes sammen med de øvrige ingredienser.

Du skal ikke være bange for osten, den blander sig med den stegte fars og bidrager til rettens smag uden at overdøve eller dominere.

Hvis du nægter at se gorgonzola i øjnene, så kan brieost til nød bruges, men så mister retten sin ”vildt”-karakter.

Arrangér farsbrødet midt i et stort ildfast fad, læg kartoffelbåde rundt omkring, hæld et par dl vand eller bouillon ved, dryp olivenolie over kartofler og fars. I ovnen i ca. 1 time, rod lidt rundt i kartoflerne et par gange.

Som tilbehør kan du prøve appelsinglaserede gulerødder, vildt-æble-tilbehør eller blommechutney.

/Helle


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.