Kyllingebryst med skinkesvøb og ostefyld

Menuen i går stod på ostefyldt kyllingebryst svøbt i skinke. Hertil rosmarinsauce, basmatiris og grønne bønner.

Kyllingebryst med skinkesvøb

Det blev et internationalt måltid: asparges fra Peru til forret, dansk kylling, tysk skinke, italiensk parmesan, soltørrede tomater fra Tyrkiet, ris fra Himalayas skråninger, grønne bønner fra Etiopien, hindbær fra Spanien, yoghurt og honning fra Grækenland og rosévin fra Frankrig!

Tilberedning

Skær en lomme i brystfileten og læg et par skiver parmesan ind. Man kan selvfølgelig også bruge en anden ost. For eksperimentets skyld kom der også en smule fintsnittet, soltørret tomat i lommen. Hvis man er kaloriebevidst, fjerner man skindet fra kyllingen, men lader man det sidde, bidrager det med smag.

Kyllingebrystet fyldes

Pak brystfileten ind i skiver af skinke. Skinken skal være den tørrede og helst spegede slags. Det behøver ikke være den dyre fra Parma eller Serrano. Jeg brugte en tysk hütteschinke, og den fungerer fint.

Kyllingebryst svøbt i skinke

Steg brystet på en pande i 15 – 20 minutter efter størrelse. Hold det lunt i ovnen for svag varme, mens du laver saucen.

Sauce

Det er bare at koge panden af (f.eks. med suppe kogt på vinger og kyllingeskrog). Tilsæt 2 – 3 kviste rosmarin, en halv tsk. Dijonsennep og et skvat fløde. Smag til med salt og peber og evt. en smule sukker. Jævn med majsstivelse rørt op i koldt vand.

Bryder man sig ikke om rosmarin, kan man jo bare vælge et andet krydderi eller f.eks. lave en svampesauce, hvor man lige svitser svampene, før man tilsætter væde.

Skær kyllingebrystet i skiver og hæld saucen over. Servér med fx basmatiris.

Har tidligere været bragt på min blog, Dette og hint.

Relaterede opskrifter:

/Eric

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.