For et par dage siden købte jeg billetter til sensommerferien på Leros. Der er ganske vist længe til, men jeg ser ingen grund til at vente, til de bliver dyrere.
Så for at skrue forvetningerne op er det vel på sin plads med en opskrift på græske hakkebøffer, bifteki. Det har vi ganske vist ikke fået på Leros, men de smager godt alligevel.
Det er sikkert ikke den autoriserede måde at lave græske hakkebøffer, bifteki, men de smager af mere end den gammeldags, danske udgave med bløde løg, og så er de saftigere.
I øvrigt er det vel også noget pjat at snakke om ”autoriseret måde,” når enhver græsk husmor har sin egen opskrift.
Ingredienser:
- 500 gr hakket oksekød
- 1 lille løg, meget finthakket
- 2-3 fed hvidløg, knuste
- 2-3 spsk. græsk yoghurt
- 2 spsk. olivenolie
- Ca. ½ dl rasp
- 2-3 tsk. citronsaft
- Salt, peber, oregano og evt. mynte
Sådan:
Bland alle ingredienserne og rør farsen godt og lad den gerne hvile ½ times tid. Form 4-6 flade bøffer og vend dem i mel, steg dem i ½ smør og ½ olivenolie ca. 3 minutter på hver side.
Servér fx med tzatziki, ovnstegte kartofler og græsk salat.
Opskrift: Helle, sniksnak: Eric
Som altid bliver jeg sulten af at læse dine/jeres opskrifter.
Velbekomme jer.
Tak, og i lige måde når du når så vidt at gøre noget ved appetitten 🙂
Sitronsaft er nytt for meg. Det skal jammen prøves.
Det blir hyggelig å følge denne matbloggen din, i likhet med de andre sidene dine. Som jeg ‘fant’ for flere år siden.
Hej Lisa og tak for din kommentar på denne nye blog. For at undgå spam, skal alle godkendes, som kommenterer første gang.
Citronsaften giver lidt friskhed, lidt syrebalance.